SLASTEN ZAJTRK: BANANINE PALAČINKE BREZ MOKE

Od nekdaj sem imela rada palačinke. Mislim, kdo jih pa nima?! Ampak potem sem nehala jesti moko in posledično črtala palačinke z mojega jedilnika. Na srečo ne za dolgo. Ko sem odkrila ta recept (hvala Ani in Nejcu), so se mi odprla nebesa. Res, ne hecam se.

Bananine palačinke so takooo dobre, da bi jih lahko jedla vsak dan. In to za zajtrk, kosilo in večerjo. Za povrh vsega pa so še ZELO enostavne za naredit. Povem vam, ko jih enkrat okusiš, pozabiš na tiste ‘navadne’, boring palačinke.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 2 banani
  • 4 jajca
  • rozine (po želji)
  • ščepec soli

Na krožniku z vilico zmečkam banani in ju v posodi zmešam z jajci. Dodam ščepec soli in rozine (jaz jih obožujem, vsi, ki jih ne marate, pa se jim z lahkoto izognete). Z vilico premešam vse sestavine, da dobim gladko zmes in medtem segrejem ponev (na 7 ali 8). Na ponev dam malo kokosovega olja in z zajemalko oblikujem male krogce aka mini palačinke.

Pečem jih, dokler niso rjavo zapačene (na slikah mogoče izgledajo zažgane, ampak RES niso) oziroma se odlepijo od ponve in jih obrnem. Enako naredim še z drugo, tretjo, četrto, deseto porcijo, na koncu pa vse palačinke za minutko stresem na ponev, da se segrejejo.

In to je to. Vse kar manjka, je še kakšno narezano sadje ali dobra domača marmelada. Mmm, njami. Dober tek!

Share:

Looking for Something?