POLETNO KOSILO: SOLATA S PEČENIMI FIGAMI

Ne razumem ljudi, ki ne jedo solate. To je ja nekaj najboljšega na svetu! So lahke, zdrave, dobre, predvsem pa zelo enostavne za pripravo. Jaz bi jih lahko jedla dan za dnem. Enkrat s tuno, drugič z lososom, tretjič s piščancem … vedno se najde kakšna nova kombinacija. Ker je ravno sezona fig, sem jo tokrat naredila s pečenimi figami –  popolna izbira za vroče poletne dni!

Sestavine (za 2 osebi):

  • glava zelene solate
  • 4-5 svežih fig
  • 6 rezin mocarele ali feta sira
  • pest zdrobljenih orehov
  • pršut in olive (po želji)

Preliv:

  • 4-5 žlic balzamičnega kisa
  • 8 žlic orehovega olja
  • 3-4 žlice medu
  • 2 žlici dijonske gorčice
  • 1 žlica limoninega soka
  • ščepec soli

Fige narežem na četrtine in jih položim na vročo ponev. Pečem 1-2 minuti, da se rjavo obarvajo. Medtem očistim solato in jo skupaj z ostalimi sestavinami narežem na želene kose. Dam jih v veliko posodo ali na krožnik za lepšo prezentacijo in dodam pečene fige. Solato posipam z orehi in prelijem s polivko. Mmm, pa dober tek!

 

Share: