KAKAVOVE PLOŠČICE ZA ZAGORELO POLT

Odkar pomnim, so me zafrkavali zaradi moje bele polti. Pa ne samo v šoli, še kasneje. “Kaj si te tak bela, idi malo v solarij.” Ali pa potem, ko sem se en teden na morju zagrizeno sončila: “Ti bi se pa lahko malo posončla, ko si tak bela.” In pa moja najljubša: “Bela si kot sirotka.”

Take izjave so mi šle RES na živce. Najraje pa sem imela tiste, da naj grem po malo barve v solarij. V solarij. Ki so ga prepovedali, ker povzroča raka in po katerem ne bi bila več sirotka, ampak korenček. Res pametno.

Barva polti je pač nekaj, kar ti je dano. Če sem se na morju še kako intenzivno sončila, sem z odtenka stene ob koncu poletja napredovala na odtenek tofuja.

No, ampak z leti se je očitno moja koža spremenila in poleti sem dejansko začela dobivati barvo. Ker pa na plaži ne maram po cele dneve samo ležat in se pražit na soncu (v resnici komaj zdržim že eno uro), si pomagam z naravnimi samoporjavitvenimi ploščicami, zaradi katerih hitreje porjavim.

Od ostalih, običajnih samoporjavitvenih krem se razlikujejo po tem, da so iz 100% naravnih sestavin, priročne za uporabo, omamno dišeče in kar je najpomembneje – učinkovite! Kakavovo maslo je znano po tem, da spodbuja nastajanje kožnega pigmenta in pripomore k večji zaščiti in hitrejši porjavelosti kože. Poleg tega vsebuje antioksidante in vitamin E, ki negujeta kožo (kljub temu pa NE vsebuje UV-zaščite).

Sestavine (vse se dobijo v trgovini Biotopic):

V manjši plastični posodi nad vročo kopeljo stopim kakavovo maslo in mu primešam kokosovo olje. Počasi dodam še eterični olji in dobro premešam. Tekočino do treh četrtin zlijem v modelčke za led in jih čez noč postavim v hladilnik, da se strdijo. In to je to. Naslednji dan so ploščice pripravljene za uporabo. Ta pa je zelo preprosta: pred sončenjem ploščico podrgnem med dlanema in vtrem v telo. Ponovim po potrebi.

Ploščice se lahko uporabljajo tudi za masažo ali kot dišeče milo pod tušem. Ni to super?!

Share:

Looking for Something?