JE CENEJE RES ZANIČ? TOP 5 ESSENCE IZDELKOV

Moja mama je doma vedno imela drago kozmetiko. Učila me je, naj si raje kupim en dober izdelek in ga imam dlje, kot pa dva cenejša, ki sta zanič in ju bom po enem mesecu nehala uporabljati. Včasih sem jo poslušala, včasih ne. In ko je nisem, se je izkazalo, da je imela prav. Poceni črtalo se je izbrisalo še preden sem prišla v šolo, senčilo za oči pa je bilo tako slabo pigmentirano, da sem si morala nanesti sedem slojev, da se je na mojih očeh sploh kaj poznalo.

Ampak to je bilo pred leti, ko na tržišču še ni bilo toliko nizkocenovnih lepotnih znamk. Danes jih je na pretek, njihova kvaliteta pa je vedno boljša. Zaradi velike konkurence si enostavno ne morejo privoščiti, da bi delali zanič stvari. Saj jih nihče ne bi kupil.

Sčasoma sem začela spet zaupati bolj poceni lepotnim izdelkom in ena od znamk, ki me je še posebej navdušila, je Essence. V trenutku se je razširila po slovenskem tržišču in ne poznam punce, ki v svoji toaletni torbici ne bi imela vsaj enega njihovega izdelka. Jaz vam predstavljam pet mojih najljubših:

Pilica 6 v 1 (2.99 €)

Pilica 6 v 1 je že pred leti postala obvezen del moje manikure. Na njej sta en grob in en bolj fin del za piljenje in štirje deli za poliranje nohtov. Na njih so napisane številke od 1 do 6 – začneš z grobim in nadaljuješ s finim piljenjem, nato pa sledi poliranje z vsemi štirimi deli. Rezultat so lepo oblikovani in izjemno gladki nohtki, pripravljeni na lakiranje.

Kapljice za hitro sušenje (2.19 €)

Ko imam lepo spiljene in spolirane nohtke, na njih najprej nanesem podlak, potem dve plasti barvnega laka in nadlak, na koncu pa na vsak noht kanem 2 kapljici tekočine za hitro sušenje. Povem vam, da dela čudeže! Lak je suh v dveh minutah.

Najprej sem uporabljala tiste od Zoye, ki so kar drage (21€), potem pa sem ugotovila, da imajo te od Essence čisto enak učinek, pa še 18 evrov cenejše so. Obvezen pripomoček za VSE punce, ki si svoje nohtke urejate same.

Korekcijski svinčnik za male napake (2.19 €)

Skoraj vedno se zgodi, da mi med lakiranjem nohtov nekaj laka uide na obnohtno kožico. Kaj pa zdaj? Bebi palčka, namočena v aceton, z nohta običajno pobriše še več, kot si želim, zato raje uporabljam korekcijski svinčnik. Ta je prežet z acetonom in za razliko od palčke veliko bolj natančen. Ostra konica mi pomaga, da lak, ki je ušel na kožo, natančno odstranim. Ko se na njej nabere že preveč barve od različnih lakov, pa jo zamenjam z enim od treh novih nastavkov, ki pridejo v kompletu s svinčnikom.

Fiksator za daljšo obstojnost make-upa (3.29 €)

Ko sem na YouTubu gledala makeup tutoriale, v katerih Youtuberke svoj obraz na koncu zmeraj popršijo s sprejem za daljšo obstojnost, nikoli nisem verjela, da ta dejansko deluje. Ampak čez čas sem ga kot prava suckerka na makeup seveda morala preizkusiti. “Za začetek si kupim takega, ta poceni,” sem si mislila. In potem sem ga uporabila prvič, pa drugič … in ugotovila, da dejansko deluje. Uau! Zdaj ga uporabim kar vsak dan, preden se odpravim v službo. Glede na to, da delam na televiziji in da nikoli ne vem, kdaj se bo nepričakovano pojavil kak večerni teren, je še kako dobrodošlo, da moj makeup zdrži do večera. In po zaslugi fiksatorja res.

Šilček (1.19 €)

Kdo bi si mislil, da je tako težko najti dober šilček. Odkar se ličim, sem jih menjala že mali milijon. Ta mi je všeč, ker je zaprt in zato pri šiljenju ne rabiš vedno hoditi do koša. Poleg tega ima dva nastavka – za tanke in debele barvice, pa še dokaj odporen na padce je (preverjeno). In vse to za malo več kot en evro!

Kateri pa je tvoj najljubši Essence izdelek? Povej mi v komentarju.

Share:

Looking for Something?